ID-kort

Du som är Nordeakund kan skaffa ID-kort via oss. För att kunna få en legitimation från oss behöver du ha en giltig svensk legitimation att visa upp. Exempel på giltigt svensk identifikation är pass, körkort, ID-kort och Nationellt ID-kort.

Om du är förälder och ansöker om legitimation för ditt barn behöver både du och barnet komma tillsammans till kontoret. Det är för att vi behöver göra ett så kallat intygsförfarande, vilket är en kontroll av att du är förmyndare för barnet. Du behöver kunna visa upp giltig ID-handling för dig.

Om du inte är kund hos oss, eller saknar giltig svensk legitimation idag, kan du vända dig till Skatteverket för att ansöka om ID-kort, eller till polisen för att ansöka om Nationellt ID-kort.

Ansök om ID-kort

Du kan ansöka om ID-kort på något av våra kontor. När du ansöker behöver du ha med dig ett giltigt foto.


Kostnadsfritt för ungdomar

Ungdomar som är med i Nordeas Kundprogram kan ha möjlighet att få ID-kort kostnadsfritt. Läs mer om vad som gäller för dig som ungdom i kundprogrammet via länkarna till höger.

Priser

Priser för ID-kort
SpecifikationPris
ID-kort420 kr

Spärra och polisanmäl stulet eller borttappat ID-kort

Om ditt ID-kort stulits eller kommit bort behöver du spärra det. Gör också en polisanmälan. Kontakta även oss på Nordea om det är vi som har utfärdat ditt ID-kort.