Onlinemöte

Onlinemöte är ett nytt sätt för dig att prata med banken på. Du kan ha möte med oss oavsett var du befinner dig. Du kan boka ditt onlinemöte via telefon. Du som är Förmåns- eller Premiumkund kan dessutom boka ett möte direkt via Internetbanken privat. Där väljer du ”kontakta oss”, ”boka möte” och bocka för ”Onlinemöte”

Få rådgivning hemifrån via onlinemöte

Boka ett personligt möte när det passar dig. I Nordea kan du få rådgivning via telefon med delad skärm, var du än befinner dig.

Om onlinemöte Anslut dig till onlinemöte Tekniska krav Vanliga frågor Om onlinemöte

Ett nytt sätt att möta banken

Du och din rådgivare genomför mötet via datorn. Din rådgivare kan visa bilder och annan information för dig som är relevant för rådgivningen. Samtidigt pratar ni på telefon och kan diskutera samma ämnen som vid ett möte öga mot öga.

För att du ska kunna ha ett onlinemöte behöver du som privatkund ha tillgång till Internetbanken Privat med tillval Betalningar. Om du är företagskund behöver du ha tillgång till Internetbanken Företag eller vara privatkund i banken. Du identifierar dig med Mobilt BankID eller kort och kortläsare.

Så fungerar onlinemöte

Onlinemöte är ett nytt sätt att träffa din rådgivare på. Se filmen nedan och se hur rådgivning fungerar på distans med delad skärm?

Anslut dig till onlinemöte

Så här gör du

  1. Din rådgivare har skickat en inbjudan i din nätbank. Du hittar inbjudan på förstasidan i nätbanken eller under “Mina dokument” i den vänstra menyn. 
  2. Klicka på möteslänken i inbjudan för att delta i mötet.  Har du bokat ditt onlinemöte innan den 8:e december följ dessa instruktioner om hur du ansluter dig till onlinemötet.
  3. Innan mötet börjar kommer din rådgivare att be dig identifiera dig själv (via mobilt BankID). Du kommer ha möjlighet att dela video med din rådgivare.  

Om du ansluter via iPad eller iPhone kommer du bli tillfrågad att ladda ned en app för att delta i mötet. För instruktioner att ladda ned appen, se nedan.

Ladda ned Pexip-appen från Appstore eller Chrome från Google Play

  • Om du har Iphone/Ipad - gå in på ’App store’ och sök efter Pexip.  
  • Om du har Android och saknar Chrome sök på 'Google Play'. 

Alternativt kan du klicka på knapparna nedan. Du är nu redo för ditt onlinemöte! 

Tekniska krav

Vilken webbläsare behöver jag?

Har du bokat ditt onlinemöte innan den 8:e december följ dessa instruktioner om hur du ansluter dig till onlinemötet. Har du bokat onlinemöte efter den 8:e december kan du läsa mer nedan.

Tekniska krav på din webbläsare
WebbläsareWindows 7 och senareOS X (Mac) 10.7 och senareLinux UbuntuAndroidIphone/Ipad
Chrome ver. 27 eller senareOkOkOkOkX
Edge ver. 20.10240 och senare*OkOkOkXX
Firefox ver. 38 eller senareOkOkOkXX
Internet Explorer ver. 10 eller senare*OkOkOkXX
Opera ver 23 eller senareOkOkOkXX
Safari ver. 6 och senare (endast Mac OS X)*OkOkOkXX
Pexip AppXXXXOk
* kräver Flash Player 11 eller senare ActiveX plug-in och får inte vara i Kompatibilitetsvyn
Vanliga frågor

Här har vi listat några vanliga frågor kring onlinemöten

Hur många deltagare kan det vara i ett möte?
Svar:

Du kan boka in möten med flera deltagare. Vänligen berätta detta för din rådgivare när mötet bokas in.

Vad behöver jag för att genomföra ett onlinemöte?
Svar:

Du behöver tillgång till Internet, en autentiseringslösning (mobilt bankID) och en av följande apparater: PC, Mac, iPad, iPhone eller Android.

Vilken typ av internetuppkoppling behöver jag?
Svar:

Kvaliten på mötet blir bättre om du har en bra uppkoppling. Vi rekommenderar att du använder Wifi eller nätverkskabeln för bäst kvalitet och stabilitet. 

Här hittar du alla vanliga frågor.

Möten bokade innan 8:e december

Vi har en ny lösning för hur du ansluter dig till onlinemöten sedan 8:e december. Har du bokat ditt onlinemöte innan den 8:e december följ dessa instruktioner.