Onlinemöte

Onlinemöte är ett nytt sätt för dig att prata med banken på. Du kan ha möte med oss oavsett var du befinner dig. Du kan boka ditt onlinemöte via telefon. Du som är Förmåns- eller Premiumkund kan dessutom boka ett möte direkt via Internetbanken privat. Där väljer du ”kontakta oss”, ”boka möte” och bocka för ”Onlinemöte”

Få rådgivning hemifrån via onlinemöte

Boka ett personligt möte när det passar dig. I Nordea kan du få rådgivning via telefon med delad skärm, var du än befinner dig.

Om onlinemöte Så här gör du Tekniska krav för onlinemöte Om onlinemöte

Ett nytt sätt att möta banken

Du och din rådgivare genomför mötet via datorn. Din rådgivare kan visa bilder och annan information för dig som är relevant för rådgivningen. Samtidigt pratar ni på telefon och kan diskutera samma ämnen som vid ett möte öga mot öga.

För att du ska kunna ha ett onlinemöte behöver du som privatkund ha tillgång till Internetbanken Privat med tillval Betalningar. Om du är företagskund behöver du ha tillgång till Internetbanken Företag eller vara privatkund i banken. Du identifierar dig med Mobilt BankID eller kort och kortläsare.

Så fungerar onlinemöte

Onlinemöte är ett nytt sätt att träffa din rådgivare på. Se filmen nedan och se hur rådgivning fungerar på distans med delad skärm?

Så här gör du

Så här gör du

Din rådgivare har skickat inbjudan till din Internetbank. Du hittar din inbjudan på första sidan när du loggat in i din Internetbank och under ”mina dokument” i vänstermenyn. Inför mötet klickar du på länken i inbjudan. Första gången du ansluter till ett onlinemöte behöver du installera ett så kallat plug-inprogram. Följ installationsguiden för den webbläsare du använder.

Innan mötet börjar kommer din rådgivare att be dig att identifiera dig, antingen med Mobilt Bank ID eller med kort och kortläsare.

Installationsguider

Windows 7 med Internet Explorer (pdf, 479 KB)Öppnas i nytt fönster

Windows 7 med Firefox (pdf, 668 KB)Öppnas i nytt fönster

Windows 7 med Chrome (pdf, 865 KB)Öppnas i nytt fönster

Windows 8 med Internet Explorer (pdf, 1 MB)Öppnas i nytt fönster

Windows 8 med Firefox (pdf, 1 MB)Öppnas i nytt fönster

Windows 8 med Chrome (pdf, 1 MB)Öppnas i nytt fönster

Windows 10 - Edge (pdf, 584 KB)Öppnas i nytt fönster

Mac med Firefox (pdf, 943 KB)Öppnas i nytt fönster

Mac med Safari (pdf, 1 MB)Öppnas i nytt fönster

Mac med Chrome  (pdf, 940 KB)Öppnas i nytt fönster

iPad med Skype för företag (pdf, 518 KB)Öppnas i nytt fönster

Tänk på säkerheten

Observera att detta är den enda gången som Nordea skickar dig en länk och uppmanar dig att klicka på den.

Länken ser ut så här:

https://lync.nordea.com/02/meetingarea03/CJF2AUKF

När du kommer in i mötet ser du namnet på din rådgivare som du bokat möte med.

Sätt dig på en plats där du kan prata ostört

Vid tiden för mötet kommer din rådgivare att ringa upp dig. Eftersom ni kommer att prata om din och/eller ditt företags ekonomi och även titta på bilder på skärmen som rör detta, rekommenderar vi att du sitter på en plats där du kan prata och titta på skärmen ostört.

Tekniska krav för onlinemöte
Notera: Just nu är det inte möjligt att ha online möte med enheter som är uppdaterade med IOS 10. Vi rekommenderar att du använder en annan enhet istället när du har Online-möten.
Nedan hittar du en lista över de föredragna webbläsare och operativsystem. 

Webbläsare och operativsystem

De webbläsare och operativsystem som listas nedan kan användas för att deltaga i ett onlinemöte tillsammans med en fungerade internetuppkoppling. Hastigheten på uppkopplingen avgör hur fort sidorna visas i mötet.

Tekniska krav för Onlinemöte
OperativsystemWebbläsareSupport via Nordea
Windows 7, 8, 8.1, 10 eller Vista SP1Internet Explorer 10 eller senareJa
Firefox 12 eller senareJa
ChromeJa
Apple Mac OS-XFirefox 12 eller senareJa
Safari 5-7Ja
ChromeJa

Om du använder en iPad

Senaste versionen av appen Skype för företag behöver installeras före mötet. Din iPad måste vara ansluten till internet via wifi och du måste logga in som gäst.

Om du använder windows 8

För att kunna ansluta till onlinemötet måste du öppna din webbläsare från skrivbordet på din dator, se instruktion (pdf, 1 MB)Öppnas i nytt fönster.

Testa innan för andra kombinationer

För dig som har en annan webbläsare eller operativsystem, använder en annan kombination av dessa än de vi nämnt eller som använder en annan enhet än dator eller iPad rekommenderar vi att du testar att allt fungerar innan mötet. Via länken nedan kan du testa din dator. Passa på att  installera pluginprogrammet. Med det installerat är du redo för mötet, när du öppnat, installerat det  och kommer fram till "Möteslobby" är din dator klar för mötet. I fliken "Så här gör du" här intill finns också installationsguider för några olika webbläsare. I dessa kan du se hur möteslobbyn ser ut. 

Testa din dator