Fråga oss Öppnas i nytt fönster Kundservice

Internetköp med Nordea First Card

Så här gör du internetköp med Nordea First Card

Viktigt för dig som gör Internetköp

Nu gör vi det tryggare för dig när du gör kortköp på internet. Samtidigt ger vi dig möjligheten att begränsa ditt kort geografiskt vad gäller butiksköp/uttag.

Öppna ditt kort innan du gör köp på internet

Ditt kort fungerar alltid för köp i Internetbutiker där du identifierar dig och bekräftar köpet med Mobilt BankID eller kortläsare (d v s i de butiker som är anslutna till Mastercard SecureCode eller Visa Secure). Men när du handlar i andra Internetbutiker behöver du öppna ditt kort för Internetköp innan du betalar. Ditt kort är då öppet för alla Internetköp i 60 minuter och stängs sedan automatiskt. Prenumerationer kopplade till ditt kort (t ex EasyPark, Spotify) kommer att fungera som vanligt.

Tips! 

  • Ladda ner First Cards app. Om du försöker genomföra ett köp i en Internetbutik där det krävs att du ska öppna ditt kort får du en notis om att du behöver öppna ditt kort.
  • Eftersom det ibland är svårt att avgöra om en Internetbutik använder Mastercard SecureCode eller Visa Secure kan det vara klokt att alltid öppna ditt kort innan du ska göra ett Internetköp.

Här öppnar du ditt kort för Internetköp

Ditt kort är då öppet för alla Internetköp under 60 minuter och stängs sedan automatiskt.

Öppna och stäng ditt kort - begränsa ditt kort geografiskt

Samtidigt som vi gör det tryggare för dig vid Internetköp så kan du nu välja var i världen du vill att ditt kort ska fungera för butiksköp och uttag.  

Med tjänsten ”Öppna och stänga ditt kort” kan du begränsa  ditt kort för butiksköp/ uttag utomlands. Du kan ändra dina inställningar hur ofta du vill. De ändringar som du lägger in gäller direkt. T ex.  om du befinner dig i Sverige kan det vara en bra idé att stänga av ditt kort för butiksköp/uttag utomlands, då fungerar ditt kort endast i Sverige. Ska du ut och resa öppnar du ditt kort igen via First Cards app, inloggade sidor eller via kundservice.

Varför har vi infört Öppna & stänga kort?

Som bank har vi ett ansvar att skydda dig som kortinnehavare mot bedrägerier. Bankernas ansvar har nyligen stärkts, enligt nya riktlinjer från European Banking Authority. Vi har uppgraderat säkerheten för att göra det tryggare för dig när du handlar på Internet. Samtidigt ger vi möjligheten för dig att själv styra var i världen du vill att ditt kort ska fungera för butiksköp och kontantuttag.