Företagstjänster via Internet stängs ner

Tider förändras och saker och ting bli omoderna. Det gäller även vår internetbank, Företagstjänster via Internet. Den 31 januari 2022 stänger vi därför ner tjänsten.

Vår moderna internetbank Nordea Business ersätter Företagstjänster via Internet

Den 31 januari 2022 stänger vi ner Företagstjänster via Internet. Vår moderna internetbank Nordea Business ersätter Företagstjänster via Internet. 

Har ditt företag redan fått tillgång till vår nya internetbank Nordea Business, behöver du inte göra någonting.

Skaffa avtal för Nordea Business redan idag

För dig som inte har Nordea Business redan, behöver företaget teckna nytt avtal. Kontakta oss så snart som möjligt, dock senast 30 november i år för att få allt på plats innan Företagstjänster via internet stängs ned.  

Ring på 020-26 60 00, vardagar kl. 9.00-16.00. Vi hjälper till med det som du behöver för att komma igång med Nordea Business. 

Förbered dig inför nedstängningen

Här är några tips om hur du ska registrera betalningar vid övergången till Nordea Business.

 • Avvakta med att lägga in betalningar i Företagstjänster via Internet när det närmar sig nedstängning, lägg istället in dem i Nordea Business när du fått ditt nya avtal. 
 • Har du redan registrerat betalningar i Företagstjänster via Internet rekommenderar vi att ta bort betalningarna där och lägga in dem på nytt i Nordea Business.

Förbered dig inför bytet

När du byter internetbank till Nordea Business får ditt företag ett nytt PlusGirokonto som transaktionskonto. Om du har ett Bankgironummer så kopplas det till företagets nya PlusGirokonto. 

Så kan du förbereda dig

 • Skriv ut kontoutdragen för ditt Företagskonto och insättningar via Bankgirot, så du har alla underlag inför bokföringen. Du kan se dina Bankgiroinsättningar i Nordea Business, men kontoutdragen för Företagskontot tas bort i samband med bytet.
 • Rensa bort betalningar under bevakning i Företagstjänster via internet innan du skickar in det nya avtalet för Nordea Business/Företagspaketet. Betalningarna riskerar annars att inte bli utförda.
 • Tänk på att de stående överföringar du har från Företagskontot upphör automatiskt när kontot avslutas. Du behöver lägga upp nya överföringar när du fått ditt nya Plusgirokonto.  

Meddela ditt nya kontonummer till alla som sätter in pengar

Kontonumret och IBAN, som används för insättningar från utlandet, hittar du i Nordea Business genom att välja Ekonomi och ”Konton & Kontohändelser”. Här är några exempel på de som kan behöva ditt nya PlusGirokonto: 

 • Dina kunder som gör inbetalningar direkt till ditt Företagskonto (ej girobetalning). Samtidigt kan du erbjuda dina kunder att betala till PlusGiro!
 • Anmäl det nya bankkontonumret för ditt PlusGiro till Skatteverket för ev. insättning av överskjutande skatt.
 • Om ditt företag har ett inlösenavtal för kortbetalningar så behöver ditt PlusGirokonto anmälas till din kortinlösenleverantör

Missa inte att uppdatera dina nya kontouppgifter på fakturor, brev och hemsida.

Nordea Business ger dig mer tid för det som är viktigt för din verksamhet

 Med Nordea Business får du:

 • Snabbare och enklare överblick över ekonomin
 • Enklare tillgång till hjälp och rådgivning genom chatt, online-möte och säker e-post
 • Välja hur du vill hantera ekonomin,  via dator, surfplatta eller smartphone