Fråga oss Öppnas i nytt fönster Kundservice

Dags för en ny bil?

Behöver du en bil till företaget?

När du letar efter en bil till företaget kan många olika frågor dyka upp. Hur ska bilen försäkras? Ska jag leasa eller köpa bilen? Hur kan jag förvissa mig om att jag köper rätt bil utan att betala för mycket? Här reder vi ut vad du bör tänka på när du behöver en bil till företaget.

Vad kan du tänka på?

✓ Ta alternativen under noga övervägande

Många försäljare av företagsbilar lämnar ett utgångspris, men sedan tillkommer kostnader för fler funktioner och extrautrustning. Detta gäller särskilt om du köper en ny bil. Se till att du har full överblick över de olika alternativen  och eventuella extrakostnader från olika leverantörer.

✓ Skattefördelar

I de skandinaviska länderna är vissa bilmodeller ibland skattemässigt subventionerade, till exempel elbilar. Ett tips är därför att kontrollera skatteförmånerna för olika bilmodeller. 

Vad kan vi på Nordea hjälpa dig med?

Billeasing

Billeasing

Vi på Nordea erbjuder leasingalternativ med fördelen att det inte krävs någon ytterligare säkerhet utöver bilen du vill finansiera. Våra leasingalternativ ger även företag möjlighet till skatteavdrag. Läs mer om leasingalternativet på länken här nedanför. Våra rådgivare diskuterar gärna en eventuell leasinglösning med dig. Läs mer om Billeasing

Företagslån
Skräddarsydd lösning

Leasing

Hyr utrustning till företaget. Du behöver varken utnyttja företagets kassamedel eller belasta checkkrediten.

Läs mer om leasing

Företagslån

Ett företagslån är en flexibel och förutsägbar lösning men ställer krav på någon typ av säkerhet. Välj mellan fast och rörlig ränta.

Läs mer om företagslån

Avbetalning

Finansiering av fordon och maskiner till produktionsutrustning. Investeringsobjektet ägs av företaget och fungerar som säkerhet för krediten.

Läs mer om avbetalning