Kundservice

Ung Företagsamhet

För Nordea är det viktigt att inleda en så tidig kontakt med entreprenörer som möjligt. Genom att stötta Sveriges entreprenörer kan vi säkra Sveriges framtida tillväxt. Ung Företagsamhet är ett utbildningskoncept som når elever i skolorna och genom Nordea får ni prova på hur det är att vara företagskund i banken. Ansökan är stängd, öppnar igen hösten 2020.

Samarbete

Ung Företagsamhet (UF) bidrar till att fler unga får upp ögonen för hur det är att driva eget företag där elever ges möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. 

Så här gör ni: 

OBS Ansökan är stängd, öppnar igen hösten 2020.

 1. Checka av samtliga punkter i checklistan till höger.
 2. Fyll i intresseanmälan som finns här på sidan.
 3. För att slutföra din ansökan behöver ni nu ringa in till oss på 0200 - 23 00 30. Numret är öppet tisdag till fredag klockan 08-17. Ni behöver alltså inte besöka oss på ett bankkontor, allt sköts digitalt.
 4. UF-kontot avslutas automatiskt ett år efter öppnandet. Eventuell utbetalning sker på det konto ni angav vid ansökan, om inget annat angavs skickas ett utbetalningskort till dig. Vill ni avsluta i förtid kan ni använda denna blankett (pdf, 80 KB)Öppnas i nytt fönster

Paketet är kostnadsfritt* och innehåller följande: 

 • Internetbanken Företag 
 • Mobilbanken Företag (appen)
 • Ett PlusGirokonto
 • Swish Företag 

*Eventuella transaktionsavgifter kan tillkomma  

Checklista

 1. Håll ett konstituerande styrelsemöte. Vi rekommenderar att ni använder de mallar ni finner i inloggat läge på Ung FöretagsamhetÖppnas i nytt fönster
 2. Den person som undertecknar ansökan måste ha fyllt 18 år. Övriga deltagare kan vara under 18 år.
 3. Registrera och skriv ut ert företagsbevis från er profil på Ung FöretagsamhetÖppnas i nytt fönster
 4. Ha er affärsidé redo.
 5. Skicka in er intresseanmälan. 
 6. Ring oss på 0200-23 00 30, numret är öppet tisdag till fredag, kl.  08-17.

Bra att hålla koll på

 • Ett UF företag är ett enkelt bolag. Det är inte en egen juridisk person utan deltagarna är solidariskt ansvariga inom bolaget och mot tredje part. Det innebär att ansvaret är lika fördelat mellan samtliga delägare. 
 •  Kommer du att identifiera dig med ett utländskt pass eller saknar du Mobilt BankID är du välkommen att besöka ett av våra kontor efter att du tagit emot ditt avtal från oss.
 • Avslut av konto sker automatiskt. 
 • Den person som undertecknar ansökan måste ha fyllt 18 år.  I framtiden hoppas vi på att även kunna erbjuda ett UF-paket till de som ännu inte fyllt 18 år.  

Om Ung Företagsamhet

 • Ung Företagsamhet grundades redan år 1980 och är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. 
 • Ung Företagsamhet innebär att eleverna får starta, driva och avveckla ett eget företag under ett läsår med stöd av lärare och näringslivet.
 • Ung Företagsamhet finns över hela Sverige, från norr till söder, genom ett nationellt kansli och 24 regionala föreningar. 
 • Ung Företagsamhet har 100 engagerade medarbetare till hjälp för elever och lärare.