Business Gold

Rabatter och erbjudanden ingår

30 miljoner försäljningsställen. Handla när det passar dig och betala först nästa månad. Vill du kan du välja till en av marknadens mest heltäckande tjänstereseförsäkringar.

När du blir företagskund får du Företagspaketet, som bland annat innehåller Business Gold.

Om Business Gold Mer fakta Tjänstereseförsäkring Erbjudanden Priser och villkor Om Business Gold

Om Business Gold

Business Gold kort 218x158Business Gold öppnar dörren till över 30 miljoner försäljningsställen världen över. Du behöver inte tänka på leverantörskrediter, kontanter eller valutaväxling – du handlar helt enkelt när det passar dig och betalar nästa månad.

 • Du får alla inköp och uttag på en faktura.
 • Du får upp till 55 dagars räntefri kredit.
 • Du får förmånliga rabatter hos samarbetspartners på bland annat bensin och hyrbilar.

Nytt vid bokföring av Business Gold-fakturor 

Du som har företagskortet Business Gold kan nu bokföra enskilda transaktioner i fakturan i Nordea Bokföring, precis på samma sätt som enskilda transaktioner från ett kontoutdrag.

Mer fakta

Skräddarsy Business Gold

Du kan anpassa Business Gold så att det passar just ditt företag.

Betalningsvillkor som passar dig

Fakturan skickas ut en gång per månad och betalas i sin helhet på angivet förfallodatum. Fakturan för företagskort förfaller normalt efter 10 dagar, men kan förlängas till 20 eller 30 dagar då en extra kostnad tillkommer. Privatkort har som standard 20 dagar, men kan förlängas till 30 dagar.

Inköps- och uttagsgräns

Varje kort har en individuell inköpsgräns per kalendermånad för köp och kontantuttag.

Kontanter om det behövs

Business Gold ger möjlighet till kontantuttag över hela världen, i uttagsautomater med Visas symbol och på bankkontor. En kostnad för kontantuttag tillkommer som betalas via månadsfakturan. 

Statistik över inköp

Dags att göra en budget eller följa upp företagets inköp? Välj till rapporten "Leverantörsstatistik", som ger en överskådlig bild av företagets kortköp de senaste 3, 6 eller 12 månaderna.

Betalningssätt

Enklast betalar du din faktura direkt i Internetbanken med e-faktura eller genom Autogiro.

Företagskort eller privatkort

Business Gold finns både med företaget som betalningsansvarigt och med privat betalningsansvar. Du kan anpassa Business Gold så att det passar just ditt företag.

Företagskort

Företagskort innebär att företaget är betalningsansvarigt och bestämmer inköpsgränsen för respektive anställd. Fakturan ställs till företaget.

Privatkort

Privatkort innebär att kortinnehavaren, den anställde, är betalningsansvarig och betalar fakturan. Företaget betalar kortets årspris och ersätter tjänsteutlägg direkt till den anställde. Den anställde ansöker om en inköpsgräns som passar hans/hennes behov.

Håll koll via Internet

På Internetbanken Företag kan du som företagskund se dina egna köp redan innan fakturan kommit. Du kan också kontrollera hur mycket du kan handla för, se fakturakopior och skicka meddelanden till Kundservice. Du kan däremot inte se de anställdas kortköp.

Du som anställd kan enkelt logga in via Mobilt Bank ID för att se dina köp. Men om du saknar tillgång till Internetbanken Företag kan du istället klicka på länken "Logga in Business Gold" för att se dina egna kortköp. Du loggar in dig med bank-ID men om du saknar bank-ID så använder du den speciella Internetkod som du får samtidigt med ditt nya kort. Om du saknar Internetkod så ringer du Kundservice på 0771- 350 360 så hjälper vi dig.

Kortfakturan som e-faktura

Du spar tid och dessutom miljön genom att få kortfakturan elektroniskt. När du kontrollerat inköpen betalar du faktura på samma sätt som vanligt.

Så här gör du för att få fakturan elektroniskt:

Business Gold företagskort

 • Logga in via Business Gold länken längst upp på höger sida.
 • Klicka på fliken Meddelandetjänsten för att informera oss om att du vill gå över till e-faktura Företag.
 • Du kan också kontakta oss på 0771-350 360.

Business Gold med privat betalningsansvar

För att ansluta ett Business Gold Privatkort till e-faktura Privat, logga in i din internetbank och anmäl dig där.

Tjänstereseförsäkring

Kompletterande tjänstereseförsäkring samt avbeställningsskydd

Som Business Gold-kund kan du teckna en av marknadens mest heltäckande tjänstereseförsäkringar samt avbeställningsskydd.

Försäkringen gäller för alla tjänsteresor som är avsedda att vara längst 45 dagar i en följd – även för resor som inte har betalats med kortet. Med tjänsteresa avses ett uppdrag som beordrats av arbetsgivaren och som utförs utanför ordinarie arbetslokal. Resa mellan hemmet och arbetsplatsen räknas dock inte som tjänsteresa.

Du tecknar försäkringen för varje Business Gold-kort som ska omfattas av tjänstereseförsäkringen.

Försäkringen gäller för kortinnehavaren samt kortinnehavarens make/maka/sambo och hemmavarande barn under 23 år som på företagets uppdrag och bekostnad följer med på tjänsteresan.

Avbeställningsskyddet gäller om du blir förhindrad att resa ut till följd av sjukdom, dödsfall, olyckshändelse eller plötslig och oförutsedd händelse i bostaden. Resan ska då till minst hälften vara betald med kortet.

Det här täcker avbeställningsskyddet

Om du blir förhindrad att resa ut till följd av sjukdom, dödsfall, olyckshändelse eller plötslig och oförutsedd händelse i bostaden. Resan ska till minst hälften vara betald med kortet.

Försäkringen ger ekonomisk ersättning för:

 • Avbeställningsskydd
 • Bagage- och transportmedelsförseningar
 • Invaliditet och dödsfall genom olycksfall
 • Euro-Alarm med omedelbar assistans dygnet runt vid allvarlig olycka och sjukdom
 • Läkarvård och läkemedelskostnader
 • Överfallsskydd
 • Kapitalbelopp vid olycksfall
 • Rättsskydd
 • Ansvarsskydd
 • Strejkskydd
 • Självriskskydd för hem och villa samt bil

Skadeanmälan och försäkringsvillkor

Skador som inträffar den 1 januari 2018 eller senare

Från och med den 1 januari och framåt anmäler du skadan till vår nya partner Moderna Försäkringar.

Skador som inträffar före den 1 januari 2018 

 • Skadeanmälan online på erv.se Öppnas i nytt fönster
 • Skadeanmälan via telefon direkt till Europeiska ERV på 0770-456 903. Denna tjänst är tillgänglig måndag-torsdag 8.30 - 16.30 och fredag 8.30 - 16.00  

Försäkringsvillkor och förköpsinformation  

Moderna Försäkringar

Europeiska ERV

Vid frågor om försäkringen kontakta Kundservice Företagskort 08-402 5770 öppet vardagar 9-17.

Vid flygbolagskonkurs

Vid flygbolagskonkurs gäller inte din reseförsäkring. Om du betalat din resa med kort kan du göra en kortreklamation som sedan prövas.

Erbjudanden

Minisemester med extra allt på Birka Cruises

farja218x158

Ta med dig nära och kära på en kryssning. Läcker mat, trevliga barer, prisvärd shopping, shower, dans och ett spa med skärgårdsutsikt gör en kryssning till den bästa minisemestern på hemmaplan.

Erbjudande för dig med Business Gold

Pris från 325 kronor per person. Ordinarie pris 985 kronor per person.

I priset ingår följande: 

 • Del i insideshytt 2-bädd Cabin Standard. 
 • 3-rätters kryssningsmeny alternativ smörgåsbord
 • Bussanslutning från 80-tal orter 

Birka Cruises fartyg avgår från Stadsgårdsterminalen i Stockholm kl.18.00 och tillbaka 15.45 dagen efter. Anslutningsbussar avgår dagligen från 80-tal orter runt om i Sverige. Åldersgräns 23 år utan målsman.

Ta del av erbjudandet

 Boka och läs mer härÖppnas i nytt fönster 

Villkor för resan  

Erbjudandet avser hyttkategori Cabin Standard och 3-rätters kryssningsmeny eller smörgåsbord inkl. dryck. Tillägg för andra hytter. Bussanslutning från Birkas upptagningsområde. Ordinarie pris upp till 985: - per person. Erbjudandet gäller endast ordinarie 22-timmars kryssningar. 


StopService - Spärra dina värdehandlingar med ett samtal

Med StopService räcker det med ett enda samtal för att spärra samtliga värdehandlingar, göra både mobiltelefonen och abonnemanget oanvändbart för tjuven, få hjälp med polisanmälan och kopplas vidare till ditt försäkringsbolag.

Som kund med Business Gold kan du teckna dig för StopService för 297 kr per år (ordinarie pris 369 kr per år).

Läs mer och anslut dig på StopService hemsida. Öppnas i nytt fönster

Världens största hyrbilsföretag Hertz erbjuder dig specialpriser både i Sverige och i utlandet.

Världens största hyrbilsföretag Hertz erbjuder dig specialpriser både i Sverige och i utlandet.

Hertz Business

Priserna riktar sig främst till företag utan hyrbilsavtal med extra förmånliga priser mitt i veckan. Uppge kundnummer "CDP 679265" när du bokar och betalar med ditt Business Gold.

Hertz Member Benefit

När du reser privat, stannar över en weekend eller behöver hyrbil i en hel vecka använder du med fördel Hertz Member benefit-priser. Som Business Gold-innehavare får du ytterligare fem procents rabatt på bästa bokningsbara pris. Uppge kundnummer "CDP 855950" vid bokning.

För mer information och bokning kontakta HertzÖppnas i nytt fönster, telefon 0771-211 212. Kom ihåg att uppge ovanstående kundnummer när du bokar och betalar med ditt Business Gold.

Sänk dina hotellkostnader med Hotel Express

Bli medlem i Hotel Express och sänk dina hotellkostnader.

Hotel Express är en internationell medlemsorganisation för affärsresenärer som erbjuder upp till halva priset på hotellrum världen över. Hotel Express erbjuder boende på över 320 medlemshotell på över 180 orter i Sverige.

Erbjudande med ditt Business Gold

Just nu erbjuder Hotel Express dig att bli medlem med bokningsservice till 20 procents rabatt. Du får även en frinatt att använda vid bokning. Pris 2 390 kronor exklusive moms (ordinarie pris 3 990 kronor). Erbjudandet gäller till 31/8 och i begränsat antal, först till kvarn. 

Beställ ditt medlemskap på Hotel ExpressÖppnas i nytt fönster och uppge att du är Nordea Business Gold-kund i fältet för kampanjkod för att få rabatten.

Du kan också beställa medlemskapet på telefon 019-16 60 60,

Mer information finns på Hotel ExpressÖppnas i nytt fönster

Effektivare väntetid i Menzies flygplatslounger

Vill du arbeta ostört i väntan på flyget, eller bara koppla av i lugn och ro? 

Som innehavare av Business Gold har du tillgång till Menzies lounger på Arlanda (terminal 2 och 5) och Landvetter.

I loungerna finns, förutom frukost, snacks och andra förfriskningar, tillgång till Internet (även trådlöst), dagstidningar och tidskrifter.

Pris för kortinnehavare är endast 155 kronor per besök (ordinarie pris 250 kronor). Kostnaden för medföljande gäst är 155 kronor, barn under 12 år gratis. För Aurora Executive Lounge (Arlanda terminal 2) är priset 175 kronor per besök (ordinarie pris 300 kronor). Kostnaden för medföljande gäst är 175 kronor.  

Öppettiderna varierar i loungerna. Se swedavia.seÖppnas i nytt fönster för öppettider och mera information.

Tanka med rabatt hos Preem

Du som är Business Gold-kund har förmånliga rabatter på drivmedel hos Preem. Rabatterna gäller både på bemannade och obemannade stationer.   

Rabatter för Business Gold innehavare
DrivmedelRabatt
Bensin24 öre / liter
Etanol24 öre / liter
Diesel35 öre / liter 
Rabatten får du på nästkommande faktura.
Priser och villkor

Priser för Business Gold

Business Gold
SpecifikationPris
1–2 kort, per år och kort 445 kr
3–9 kort, per år och kort   395 kr
> 9 kort 355 kr
För kund med Företagspaket 
1 kort, per år   0 kr
Tjänstereseförsäkring, per år och kort 150 kr
Tillägg till företagskort: Förlängd betaltid till 20 dagar, per år och kort 125 kr
Tillägg till företagskort: Förlängd betaltid till 30 dagar, per år och kort 275 kr
Tillägg kort med privat betalningsansvar: Förlängd betaltid till 30 dagar, per år och kort 125 kr
Kontantuttag i automat eller manuellt uttag på Postcenter, Postens utlämningsställen samt på bankkontor i Sverige och utomlands (gäller även betalning av postförskott och räkningar)*   3 %, lägst 40 kr
Uttagsautomater i utlandet, per uttag* ,3 % av beloppet, lägst 40 kr
Köp av utländsk valuta i Sverige   3 %, lägst 40 kr
Dröjsmålsränta, utgår med Riksbankens referensränta, per år  +8,0 %
Påminnelseavgift 50 kr
Pappersfaktura19 kr styck
Emergency Card, per tillfälle 500 kr500 kr
Emergency Cash, per tillfälle   500 kr + kontantuttagsavgift
Rapport Leverantörsstatistik, per år
120 kr + moms
 * På köp/uttag utomlands ingår valutaväxlingspåslag motsvarande 1,75% av det svenska beloppet.