Säkerhetslösning för Internetbanken Företag

För att logga in i Internetbanken Företag behöver du använda dig av en säkerhetslösning baserad på personnummer.

Säkerhetslösningen SmartSec avvecklades den 12 juni 2015 och ersättas av 

  • Mobilt BankID
  • BankID på kort
  • e-kod.

Har du e-kod med organisationsnummer kommer även den att avvecklas inom kort. Vi rekommenderar dig att byta säkerhetslösning redan nu.

Olika sätt att logga in i Internetbanken Företag

Mobilt BankID

Om du har ett Mobilt BankID utfärdat av Nordea eller annan svensk bank kan du använda det för att legitimera dig och logga in.

Har du inte kort och kortläsare kommer du att få det hemskickat om du inte kryssar i rutan "Mobilt BankID" på blanketten för byte av säkerhetslösning (pdf, 143 KB)Öppnas i nytt fönster.

BankID på kort (e-legitimation på kort) 

Du använder samma kortläsare som för e-kod och ett kort laddat med e-legitimation och ansluter den till din dator med en sladd.

e-kod

Du använder en kortläsare och ett kort som är knutet till dig som användare (kopplat till ditt personnummer).

Byt till personnummerbaserad säkerhetslösning

Fyll i blanketten för byte av säkerhetslösning (pdf, 143 KB)Öppnas i nytt fönster, som ger namngivna användare full behörighet i Internetbanken Företag, och skicka den till:

Nordea
P1608
105 71 Stockholm

Kom ihåg att bifoga en kopia på ID-handling av firmatecknare som skriver under blanketterna. Att kopian överensstämmer med originalet ska intygas av en person med namnteckning samt adress och telefonnummer.

Har du frågor, kontakta Kundcenter Företag på telefon 0771-350 360, val 1#.

Är du föreningskund?

Föreningar behöver utöver kopia på ID-handling komplettera ansökan med föreningens stadgar, stämmoprotokoll samt styrelsens protokoll med beslut om företrädare. Läs först igenom Ändra användare i våra tjänster.